top of page

Hello

Hallo!
Ik ben Julie, 27 jaar en het gezicht achter What a Choc.

 

Jarenlang heb ik gedaan wat ik dacht dat ik moest doen: binnen de lijntjes kleuren, doen wat iedereen deed, mijn verstand gebruiken en doorzetten.

 

Na een hele zware periode koos ik er voor om mijn hart te volgen.

Ik zette mijn studies kinesitherapie stop en herontdekte mijn creativiteit. Al sinds mijn kindertijd knutselde ik graag en hield ik er van om feestjes te organiseren zodat ik een reden had om urenlang te koken en te bakken.

 

Omdat ik graag nieuwe dingen test, probeerde ik op een dag om pralines te maken. Mijn experiment werd gesmaakt en sindsdien heb ik stapje per stapje de kunst van het pralines maken verder verkend, met de nodige ups en downs. Ik leerde al doende, zocht veel informatie op en ging te rade bij experten.

Wat startte als een experiment eindigde in een hele week in een veel te kleine keuken staan om vrienden en familie te voorzien van chocolade voor Sinterklaas.

IMG_3562.jpg

Een aantal jaar geleden begon ik plantaardig te eten: ik kan geen melkproducten meer verdragen, ben begaan met het klimaat en mijn gezondheid. Ik kon ook niet meer genieten van mijn zelf gemaakte pralines en dat vond ik erg jammer.

De zoektocht naar lekkere vegan chocolade was moeilijk. Waarom wachten of eindeloos blijven zoeken als ik het ook zelf kon proberen? Zo ontstond What a Choc en maak ik ambachtelijke chocoladeproducten, volledig plantaardig en dus lactosevrij.

Mijn missie is om vegan chocolade en vegan voeding in het algemeen toegankelijker te maken. Ik droom van een wereld waarin iedereen veganisme accepteert en de zoektocht naar lekker plantaardig eten verleden tijd is. Plantaardige voeding is niet vreemd of hoeft geen speciale smaak te hebben; iedereen kan ervan genieten.

En nee, veganisten eten niet alleen maar sla en tomaten. En ja, veganisten genieten ook graag van eten en willen bij familiefeestjes niet de moeilijksten aan tafel zijn.

 

Daarnaast zet ik met What a Choc ook in op duurzaamheid. Ik kies voor composteerbare zakjes of kartonnen doosjes, zonder daarmee in te boeten op voedselveiligheid, uitstraling en kwaliteit. En ik koop zoveel mogelijk lokaal. 

 

De afgelopen jaren deelde ik ook overschotjes chocolade uit aan goede doelen, omdat ik tegen voedselverspilling ben en iedereen mag genieten. 

Hoe leuk is het als heel de familie, ongeacht welk dieet, kan genieten van dezelfde pralines en chocoladeproducten bij de koffie! Als sociaal ondernemer geeft het me een enorm fijn gevoel om mensen blij te maken!

 

Ik probeer ook rekening te houden met andere allergieën of intoleranties (gluten, …) en sta open voor vragen en adviezen, zodat ik helemaal op maat een chocolaatje kan maken voor iedereen die zich een buitenbeentje voelt.

 

Wil jij ook meewerken aan mijn missie en mag ik jou ook blij maken?

Schrijf je dan hier in om op de hoogte te blijven van ons aanbod!  

Mijn missie

Abonneer voor de laatste nieuwtjes

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page