top of page

Ik blaas je omver met tijdloze en vernieuwende smaakexplosies

Hey, ik ben Julie!

Ik ben Julie en ik laat jou uitkijken naar jouw dagelijks, magisch moment wanneer je eindelijk kan genieten van een heerlijk stukje chocolade. Even ontsnappen aan de chaos van het leven zonder twijfels en zorgen, want alle chocolaatjes die ik maak zijn volledig plantaardig, lactose- en glutenvrij. Zalig, toch?

Met mijn ambachtelijke, plantaardige chocolade wil ik jou omverblazen met tijdloze en vernieuwende smaakexplosies. Volgens testers is hij niet te onderscheiden van de klassieke, om niet te zeggen beter! Jij, als vegan of persoon met een lactose- of glutenintolerantie, hoeft dus helemaal niet meer in te boeten op smaak en kwaliteit.

Review vegan chocolade whatachoc
Julie WhatAChoc met vegan halloween praline

Voor de buitenbeentjes

Ik zorg ervoor dat jij je geen buitenbeetje meer voelt, want iedereen verdient een moment van ultiem comfort en genot! What a Choc is namelijk ook ontstaan toen ik mij een buitenbeentje voelde en niet meer kon genieten.

Jarenlang heb ik gedaan wat ik dacht dat ik moest doen: binnen de lijntjes kleuren, doen wat iedereen deed, mijn verstand gebruiken en doorzetten.

Na een hele zware periode koos ik er voor om mijn hart te volgen en te zoeken naar wie ik echt ben.

Ik zette mijn studies kinesitherapie stop en herontdekte mijn creativiteit. Al sinds mijn kindertijd knutselde ik graag en hield ik ervan om feestjes te organiseren, zodat ik een reden had om urenlang te koken en te bakken.

 

Omdat ik graag nieuwe dingen test, probeerde ik op een dag om pralines te maken. Mijn experiment werd gesmaakt en sindsdien heb ik stapje per stapje de kunst van pralines maken verder verkend, met de nodige ups en downs. Ik leerde al doende, zocht veel informatie op en ging te rade bij experten.

Wat startte als een experiment eindigde in een hele week in een veel te kleine keuken staan om vrienden en familie te voorzien van chocolade voor Sinterklaas.

Ik moest stoppen met melkproducten

Een aantal jaar geleden begon ik plantaardig te eten: ik kan geen melkproducten meer verdragen, ben begaan met het klimaat en mijn gezondheid. Ik kon ook niet meer genieten van mijn zelf gemaakte pralines en dat vond ik erg jammer.

De zoektocht naar lekkere vegan chocolade was moeilijk. Waarom wachten of eindeloos blijven zoeken als ik het ook zelf kon proberen? Zo ontstond What a Choc en maak ik ambachtelijke chocoladeproducten, volledig plantaardig en dus lactosevrij.

In 2023 vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats en ontdekte ik dat ik autisme heb. Het combineren van een leven met een kwetsbaarheid en het leven als ondernemer is niet altijd makkelijk. Toch is starten met What a Choc de beste keuze ooit geweest. What a Choc opende verschillende deuren voor mij. Ik geloof meer in mezelf en wil jou laten meegenieten.

Ik mag jou blij maken met chocolade die past bij jouw voedingspatroon, maar in essentie wil ik jou je zorgen doen vergeten, groot en klein, en je een momentje van geluk bezorgen.

Het leven is geen springkasteel

Ik weet als geen ander hoe hobbelig de weg doorheen het leven kan zijn & hoe de meest kleine gelukjes de grootste impact hebben. En zeg nu zelf, wie wordt er niet blij van een stukje chocolade? Ik geef je heerlijke chocolade & jij geeft mij passie om verder te werken aan mijn eigen verhaal en mezelf verder te ontdekken.

Droom jij ook van een duurzame wereld, waarin plantaardige voeding toegankelijker is en er geen vooroordelen over veganisme meer bestaan? Een wereld zonder massaal veel voedselverspilling en plastic afvalbergen. Een wereld waarin iedereen elkaar accepteert en respecteert en we samen zoeken naar kleine geluksmomentjes.

Plantaardige voeding is niet vreemd of hoeft geen speciale smaak te hebben; iedereen kan ervan genieten. En nee, veganisten eten niet alleen maar sla en tomaten. En ja, veganisten genieten ook graag van eten en willen bij familiefeestjes niet de moeilijksten aan tafel zijn.

Waar ik echt gelukkig van word, is jouw glimlach! Daarom deel ik ook de overschotjes chocolade uit aan goede doelen, omdat iedereen mag genieten.

Hoe leuk is het als heel de familie, ongeacht welk dieet, kan genieten van dezelfde pralines en chocoladeproducten bij de koffie! Wil jij ook meewerken aan mijn missie en mag ik jou ook blij maken?

Julie What A Choc met hond
bottom of page